Занимания за деца от 4 до 9 години


Последните месеци ни показаха колко е трудно да се измислят занимания за малките деца, които трябва да си стоят у дома по цял ден. А и ежедневието на съвременния родител е толкова забързано, че едва ли ви остават сили , за да мислите всеки ден различни игри за децата си.

С моята дъщеря сме от хората, които са постоянно в движение, на ден правим разходки по над 7-8 км. и ще ме разберете какво означава да затворя такова дете между 4 стени (казвам го във връзка с извънредното положение, което беше въведено в страната).

И така, един ден от онлайн занималня "Вкъщичко" се свързаха с нас и ни предложиха да опитаме техните занимания. Време е да призная, че се съгласих, но в началото подходих с леко съмнение. Не мислих, че Рая ще бъде особено впечатлена, обаче сгреших! Какво стана всъщност? Занималнята се оказа безкрайно интересна за Рая, тя нямаше търпение да започнем следващия урок и не спря да се хвали на всички, че ходи на онлайн училище.

Любими са ѝ тренировките и творческите работилници, в които майсторим нещо. Разбира се, аз ѝ помагам и съм неотлъчно до нея, но по-големите деца биха могли да се справят и сами.

Накратко, ако решите да бъдете част от занималнята, всеки ден поучавате пакет материали с различни занимания, за които ще ви разкажа по-подробно по-долу. Също така в 17 ч. има онлайн среща с учителите, на която, ако желаете може да присъствате.

Ако се чудите дали е подходящо за вашето дете и дали ще му хареса, можете да опитате БЕЗПЛАТНО, като се регистрирате ТУК.

Какви са ползите - всеки ден движение, нови знания и нови приятели.

Какво включват заниманията?
  • Движение у дома - кондиционни тренировки, йога, пилатес, подвижни игри, танци или разтягане.
  • Творчески работилници - време децата да поработят с ръцете си и да майсторят.
  • Занимания за ума - нови знания за децата, поднесени по интересен начин. 
  • Практически занимания - като готвене или градина у дома.
Заниманията се представят на децата под формата на кратки, забавни видеа. Видеата са записани така, че да бъдат максимално информативни, без да задържат детето за дълго пред екрана. Част от тях изискват следване на инструкции (например спортните тренировки), а други поставят задачи, които децата да изпълнят сами – да решат загадка, да упражнят конкретно движение/умение, да измайсторят нещо с подръчни материали. Целта е децата ДА ПРАВЯТ, а НЕ ДА ГЛЕДАТ.

Заниманията се предлагат в пакети - седмичен и уикенд. Така, че всеки родител сам да прецени, което ще е подходящо спрямо неговата и на детето седмична ангажираност. С Рая с радост ставаме част от услугите на занималнята през цялата седмица. Ще съвместяваме ежедневните си дейности с дейностите в занималнята, като през някои от дните може би ще правим заниманията за 2-3 дни, но искам да обръщаме необходимото внимание на всяка от задачите, защото смятам, че са изключително полезни за децата. 

Посетете сайта им ТУК за по-подробна информация и не забравяйте да опитате, нищо не губите, но има възможност да останете очаровани!



Оставам на линия за въпроси! Можете да ме последвате и в Instagram ОТ ТУК



Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.

Включете се и в играта ни за спечелване на едноседмичен абонамент за онлайн занималнята на "Вкъщичко"!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи