За повече енергия по време на бременността


Често се случва бременните дами да изпитват хронична умора, особено през първия и третия триместър от бременността. Какво можете да правите, за да имате повече жизнена енергия.
На първо място:

Наспивайте се добре

Осигурете си поне 8 часа сън през нощта и ако имате възможност 1 час сън през деня. Ако работите в офис можете да правите кратки - 5-10 минутни почивки на всеки час. Преди сън не забравяйте да проветрите стаята. Чистият въздух осигурява достатъчно кислород, който е от изключителна важност за добрата почивка на мозъка! Не се хранете непосредствено преди лягане, а за ваше допълнително удобство може да си вземете от възглавниците за бременни, които се предлагат на пазара.

Хранете се пълноценно

Залагайте на качеството на храната, приемайте пресни плодове и зеленчуци! Можете да разделите дневната дажба храна на няколко по-малки порции. За да не изпитвате остър глад, да получавате необходимите хранителни вещества и да не се чувствате уморени, хапвайте 5-6 пъти на ден на малки порции. Освен закуска, обяд и вечеря, можете да включите леки "закуски" между храненията, които ще ви донесат необходимата енергия.
Приемът на хранителни добавки и витамини трябва да става след предварителна консултация със специалиста, следящ бременността ви!

Приемайте течности

Приемът на вода е изключително важен през цялата бременност. Осигурявайте си прием на вода - 1,5 - 2 литра дневно. Добре е да избягвате кафето, газираните напитки и соковете с изкуствени подсладители.

Осигурете си умерено движение

Можете да включите в ежедневните си дейности спорт, който е подходящ за бременни. Гимнастика или йога за бременни не само ще ви заредят с енергия, но и с приятни емоции. Посъветвайте се с вашия лекар какъв спорт е подходящ за вас и дали имате някакви противопоказания за физическо натоварване.

Носете удобни дрехи

Облеклото на бъдещата майка трябва да осигурява необходимия комфорт. Дрехите трябва да са от естествени, дишащи материи, да не пристягат тялото, както и да се подберат удобни, равни обувки. Освен комфорт, правилно подбраните дрехи, ще дадат и доза от така необходимото самочувствие.

Правете разходки на чист въздух

Ежедневните разходки сред природата и чистият въздух са ключът за добро настроение, добро психическо и физическо здраве.

Елиминирайте стреса

Четете книга, слушайте музика, опитайте се да медитирате, разхождайте се. С две думи вършете всички онези дейности, които ви носят радост!

Усмихвайте се повече и се насладете на бременността си!

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! 

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи