Как да преборим пролетната умора

 
Освен с прекрасното време пролетта идва и с едно често срещано състояние - "пролетна умора". Може да се прояви при всеки, както и при бъдещите майки. Какво може да направите, за да се справите по-лесно - четете надолу.

Спете достатъчно 
Осигурете си поне 8 часа сън през нощта и ако имате възможност 1 час сън през деня. Ако работите в офис можете да правите кратки - 5-10 минутни почивки на всеки час. Преди сън не забравяйте да проветрите стаята. Чистият въздух осигурява достатъчно кислород, който е от изключителна важност за добрата почивка на мозъка!

Хранете се пълноценно
Залагайте на качеството на храната, приемайте пресни плодове и зеленчуци!

Приемайте течности
Приемът на вода е изключително важен през цялата бременност. Осигурявайте си прием на вода - 1,5 - 2 литра дневно. Добре е да избягвате кафето, газираните напитки и соковете с изкуствени подсладители.

Осигурете си умерено движение
Можете да включите в ежедневните си дейности спорт, който е подходящ за бременни. Гимнастика или йога за бременни не само ще ви заредят с енергия, но и с приятни емоции.

Носете удобни дрехи
Облеклото на бъдещата майка трябва да осигурява необходимия комфорт. Дрехите трябва да са от естествени, дишащи материи, да не пристягат тялото, както и да се подберат удобни, равни обувки. Освен комфорт, правилно подбраните дрехи, ще дадат и доза от така необходимото самочувствие.

Правете разходки на чист въздух
Ежедневните разходки сред природата и чистият въздух са ключът за добро настроение, добро психическо и физическо здраве.

Приемът на хранителни добавки и витамини трябва да става след предварителна консултация със специалиста, следящ бременността ви!

Усмихвайте се повече и се насладете на бременността си!

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! 

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи