Бременна през пролетта


Пролетта вече е тук! Какво по-хубаво? Вие сте бременна и се чудите на какво трябва да обърнете внимание през пролетните месеци. Е, вижте в следващите редове:

Здраве
Всеки с нетърпение очаква хубавото време, за да излезе на разходка, но това отново е предпоставка за струпване на много хора на едно място, а по време на бременността е добре да се избягват такива места, защото не може да сте сигурна кой е болен и кой здрав. А е от първостепенно значение да бъдете здрава. Най-добре заложете на разходките сред природата! Пролетта, обаче, е и времето на алергиите, поради цъфтежа на растенията. Ако страдате от такава е добре да вземете необходимите мерки. Ако обаче за пръв път се появят симптоми у вас, като сухота в гърлото, течащ нос или сълзящи очи, преди да приемате каквито и да е медикаменти, се консултирайте със съответния лекар-специалист!

Хранене
На пазара вече има свежи плодове и зеленчуци. Спанак, коприва, лапад – те са богати на желязо и изключително полезни за бременни дами. Включете ги в менюто си.  През цялата бременност е изключително важно не само разнообразието, но и качеството на храната! Пийте вода и се хранете разнообразно!

Облекло
Облеклото на бременната жена, независимо от сезона, трябва да отговаря на едни и същи изисквания:
  • да е удобно и функционално, 
  • от естествени материи, 
  • да е свободно около тялото. 
За това, обличайте се според времето - през пролетта често дните са топли, но скрие ли се слънцето става доста хладно! Гледайте да имате възможност при необходимост да се съблечете или облечете допълнително според това как се чувствате! По магазините има чудесни предложения от стилни и удобни облекла, подходящи за бременното коремче, но пък не е нужно и да се затрупвате с прекалено много дрехи, все пак ще ги носите няколко месеца. :)

Двигателен режим и почивка
Пролетните разходки са чудесен начин хем да се чувствате добре, хем да се насладите на красотата на природата, цъфналите дръвчета и пробуждащият се от зимен сън живот! По време на разходките не забравяйте и кремовете със слънцезащитен фактор, за да предпазите кожата си! Ако се чувствате добре, може да изпълнявате леки тренировки. Не забравяйте, разбира се и да си почивате, спете поне по 8 часа дневно. Избягвайте стреса и не се натоварвайте излишно!

 Пролетта е един прекрасен сезон, свързан с новото начало! Насладете се на бременността си и усещайте радостта от възможността да дарите на света едно ново начало! 

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! 

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.
 
 
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи