Грижа за бебешката кожа

 Бебешката кожа изисква особено внимание и деликатна грижа. Кожата на бебетата е много по-тънка от тази на възрастните, тя не може да задържа влагата и мазнината и защитната ѝ функция е по-слаба, и поради това тя реагира много чувствително към всичко, с което влиза в допир. 
В грижата за кожата на бебето може да следвате следните стъпки:
  1.  Не прекалявайте с времето за къпане - въпреки че децата обичат водата, нека не се застояват там. По този начин ще се избегне изсушаването на кожата.
  2.  След баня хидратирайте - подсушавайте кожата добре, но не с триене, а чрез попиване с мека кърпа. След това нанасяйте според сезона олио или мляко за тяло.
  3.  Оставяйте кожата "да диша" - след всяка смяна на пелената или преди баня няколко минути свеж въздух ще предотвратят появата на зачервявания и обриви. Не забравяйте и кремът против подсичане и кожни раздразнения в грижите за зоната под пелените.
  4.  Използвайте подходяща козметика - изключително важно е да използвате специализирана бебешка козметика. А как да изберете -> ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО ТУК. Независимо от вида на продукта избирайте такива с естествени съставки и избягвайте такива, които съдържат алергени, парабени, оцветители, силикони и агресивни химически компоненти.
  5.  Не забравяйте за слънцезащитата - дори и през зимата, защото детската кожа е изключително податлива на увреждане от ултравиолетовите лъчи, а те проникват дори и през облаците. Може да видите видеото ни с Мариета относно слънцезащитата ТУК.
  6.  Използвайте подходящи перилни препарати и не само, перете отделно бебешките дрешки. Повече за хигиената на бебешкото облекло вижте ТУК.
  7.  Купувайте дрешки от естествени материи - най-подходящ е памукът. 
Пожелавам ви безоблачни дни в грижата за бебешката кожа!
Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! 
Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи