Бременна през есента




Отиде си лятото... Вече ги няма летните жеги, но пък времето навън през деня е топло, нощите са хладни. Какъв чудесен период за бременната жена! На какво обаче трябва да обърнете внимание, ако сте бременна през есента:

Здраве

За всяка бъдеща майка е важно да се пази от простудни заболявания! За това на първо място избягвайте места, на които се струпват много хора, като градски транспорт, търговски центрове и т.н. Ако се налага може да носите маска, която да сменяте на всеки 1-2 часа и да спазвате добра хигиена, като миете редовно ръцете си, а при нужда може да използвате антибактериални гелове за ръце. Относно приема на витамини и други медикаменти винаги се консултирайте с вашия лекар! И във връзка със здравето...

Храненето

Хранете се разнообразно! През цялата бременност е изключително важно не само разнообразието, но и качеството на храната. Есента предлага изобилие от всякакви плодове и зеленчуци, възползвайте се максимално!

Облекло

През всички сезони облеклото трябва да отговаря на едни и същи изисквания:
  • да е удобно и функционално, 
  • от естествени материи, 
  • да е свободно около тялото. 
За това обличайте се според времето - гледайте да имате възможност при необходимост да се съблечете или облечете допълнително според това как се чувствате!

Двигателен режим и почивка

Есенните разходки са чудесен начин хем да се чувствате добре, хем да се насладите на красотата на природата. Ако се чувствате добре, може да изпълнявате леки тренировки. Не забравяйте, разбира се и да си почивате, спете поне по 8 часа дневно. Избягвайте стреса и не се натоварвайте излишно!

И наистина, есента е един прекрасен сезон! Насладете се на бременността си и ще забележите колкото бързо падат листата на дърветата, толкова бързо ще отминат и дните и ще гушнете вашето бебче! 

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи