10 необходими неща при пътуване с децата


Различни ситуации често ни заварват неподготвени, а нерядко се случват точно по време на път. За това не разчитайте на случайността, а бъдете подготвени за всякакви ситуации. Ето с какво:

1. Одеяло или хавлиена кърпа – ако детето заспи в колата е добре да имате с какво да го завиете. С хавлиента кърпа можете да го забършете, ако се е изпотило, например.

2. Бутилка с вода – абсолютно задължителна, винаги прясна вода и според сезона е добре да съобразявате температурата на водата, да не е много студена или да не се е претоплила в колата.

3. Нещо за хапване – ако детето внезапно огладнее, което се случва почти винаги.

4. Мокри кърпички – задължителни, универсални във всяка ситуация!

5. Хартиени кърпички – също както мокрите кърпички!

6. Гел за дезинфекция на ръце – защото никога не знаем къде са пипали малките ръчички!

7. Допълнителни дрехи – на всяка цена! Често се случват всякакви поразии и за да бъде детето спретнато и сухо, дръжте в колата един чифт дрешки!

8. Играчки – играчките в колата ще разнообразят малчугана (поне за известно време) и ще направят пътуването за него и за вас по-спокойно и приятно!

9. Чадър – за да не ви хване времето неподготвени, сложете един чадър в колата, за всеки случай.

10. Слънцезащитен крем и комплект за първа помощ – относно това, какво да сложим в аптечката, вижте предишния пост в блога: ТУК

Децата са наистина непредвидими, но имайки най-важните неща на една ръка разстояние, ще можете да овладеете всяка ситуация! Насладете се на пътуването! 

Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи