Детската аптечка при пътуване – какво да вземем?


Лятото вече е тук! Планирали сте пътуване, багажът е стегнат, но не бива да забравяте да си приготвите и бебешка/детска аптечка! Никога не се знае кога ще ви потрябва тя, за това какво да сложите вътре вижте в следващите редове!

Материали с общо предназначение:

Термометър

• Бинт
• Лепенки
• Стерилни марли
• Ножица
• Памук
• Аспиратор за нос
• Риванол
• Спирт 70 градуса
• Физиологичен разтвор


Лекарствени препарати:
Антипиретици – лекарства за понижаване на високи температура – сиропи или свещички.
Против запек –предлагат се различни препарати.
Против диария –често се случва по време на лятната ваканция,можете да се подготвите с прахчета за целта, пробиотиците могат също да бъдат от полза.
Против повръщане – отново прахчета и сиропи. А ако детето има преблем и повръща по време на пътуване може да се консултирате с лекар, за да дадете медикамент преди самото пътуване.
Против обезводняване – предлагат се прахчета.
Против кашлица и хрема – добре е да имате нещо за това в аптечката, но преди да давате медикаменти на детето се консултирайте с вашия педиатър.
Антиалергични препарати - алергичните реакции зачестяват през летния сезон. Особено, ако детето е предразположено към алергии, добре е да носите такива медикаменти, разбира се преди това консултирайте се с лекар!

За конкретни лекарствени препарати – консултирайте се с педиатъра на детето!


Други:
Капки или чай срещу колики , ако сте с бебче
Крем против подсичане , ако сте с бебе/дете, което използва пелени
Против насекоми – повечето препарати,които се предлагат на пазара са за деца над 1 година, но след упорито търсене открих и такъв, който е подходящ за деца над 3 месеца. Обръщайте внимание на възрастовите ограничения на опаковките на продуктите!
За след ухапване от насекоми – под формата на гел или крем.
Слънцезащитна козметика – изключително важна за лятната ваканция!  Може да гледате видеото ни посветено на слънцезащитата при децата:  ТУК.
Козметика за след слънце – отново има разнообразие от марки на пазара и можете да изберете според предпочитанията си!

Пътуването с деца е цяло приключение! Надявам се, че аптечката няма да ви потрябва по времена на лятната ви ваканция, но при всички случаи е по-добре да сме подготвени за всякакви ситуации, отколкото в малките часове на нощта да търсим от къде да купим някое лекарство или нещо друго, което ни е необходимо и по принцип имаме, но просто не сме се сетили да вземем!



Пожелавам ви безоблачни и слънчеви летни дни!


Можете да посетите и да се абонирате 🔔 за канала в YouTube 🎞️ ОТ ТУК.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи