Най - вълнуващите моменти от бременността


Независимо дали за вас е първа, втора или следваща бременност има моменти, които си остават вълнуващи и запомнящи се. Те ще останат завинаги в сърцето ви:

Положителният тест за бременност – дълго чакан или изненада. Определено моментът, в който видите двете чертички е изпълнен с множество емоции, въпроси, дори съмнения. Наистина ли  се случва?...

Първият преглед – друго си е да сте на 100% сигурни и бременността да е потвърдена. Да знаете, че всичко е наред и да сте видели мъничката точица на ехографа.

Когато чуете сърчицето за пръв път- определено най-прекрасният звук, който някога сте чували.

Когато усетите бебето за пръв път – много бъдещи майки са нетърпеливи за този момент от бременността. Често са ме питали какво е чувството и винаги отговора ми е бил, че не мога да го опиша точно, просто няма друго такова чувство. Трябва да се изпита!

Когато разберете пола на бебето – някои родители не искат да го научават до раждането. Колкото и да ми се искаше да разбера възможно най-рано, разбрахме със сигурност доста късно, защото нашата госпожица се оказа доста срамежлива. А и в крайна сметка най-важното е вие и бебчето да сте здрави, какво значение дали ще пазарувате в синьо или розово! 

Когато сте готови да дадете име на бебето – някои имат готови имена още от детските си години, други кръщават на баби и дядовци, трети искат да бъде нещо различно. Моето желание беше да дадем на детето ни име, което да му подхожда и да носи с гордост, исках  името да бъде дадено със скрит замисъл. След дълго мислене, неочаквано изборът дойде съвсем естествено и към днешна дата смятам, че сме избрали най-подходящото име!

 
Първите покупки и подготовката за новия член на семейството – още от самото начало на бременността нямате търпение за момента на подготовката за малкия човек. Определено, когато домът ви се изпълни с прелестни мънички дрешки, наистина вече нямате търпение да прегърнете рожбата си.
Когато подготвяте багажа за родилното – както при всяко пътуване, когато приготвяте багаж, и този път е много вълнуващо. При това пътешествие обаче, знаете че ще се върнете с най-прекрасния подарък на света. 

Отделеното лично време, точно преди да родите – докато ходех на практика, когато бях студентка, имах възможността да наблюдавам процеса на раждането доста пъти, да мисля освен над физиологичните процеси и върху психологическите аспекти на раждането. Много ясно се отпечата в съзнанието моментът на промяната в жената преди и след раждането. Казах си, че когато дойде денят да стана майка ще си отделя лично време преди да родя, за да премисля случващото се. Отделих около 5 минутки преди да ме извикат за раждането (родих със секцио по медицински показания). Останах насаме с мислите си, тишина, спокойствие, време за размисъл и момент на осъзнаване какво предстои да се случи. До ден днешен няма да забравя моите 5 минутки отделено лично време. И винаги ще съветвам бъдещите майки, ако имат възможност, да отделят свои 5 такива. След като се роди малкото човече, определено няма да бъдете същата каквато сте била в тези минути. Точно за това си струва да ги запомните! 

Цялата бременност е вълнуващо, неповторимо изживяване, изпълнено както със своите прекрасни моменти, така и с не толкова приятни преживявания.
Но в едно съм сигурна, с течение на времето остават само хубавите спомени и  абсолютно всичко си струва, когато вече в ръцете си държите най-безценния дар – вашето дете! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Норми за ръст и тегло при деца от 0 до 3 години - ТАБЛИЦИ

Стихчета за Баба Марта

Благодаря ти, мило мое дете!

Последователи